Banuti de argint pentru botez

  • Disponibilitate: În Stoc
  • Pret: 100,00 lei

SET 2 PIESE   ( noi , intacte, necirculate )

Arca lui Noe 1/4 oz

Tara de origine: Armenia

Producator: Leipziger Edelmetallverarbeitung GmbH

Greutate: 7.7758 g.

Valoare nominală: 100 DRAM

Finețea: 999/1000

Diametru 20,2 mm

Grosime: 2,5 mm

Anul 2012 - 2013 -

http://www.youtube.com/watch?v=unQUh5QZVfQ

Pretul afisat include TVA

Banutii de argint prin puritatea lor 999/1000 purifica apa, nu oxideaza (ruginesc ), avand o viata lunga si sanatoasa precum se doreste si noului nascut. Obiceiurile sunt multiple si difera de la o zona la alta (un banut se poate pune pe buricul noului nascut, fiind un puternic antiseptic, neiritant, netoxic  si benefic in procesul de vindecare a palgilor, in baita pentru purificarea apei, sanatate, bogatie etc.).

Banutii de argint sunt prima investitie financiara pentru noul nascut, iar atunci cand va fi mare si se va intoarce in timp va pomeni cu siguranta de nasii lui.

Aceste monede avand porumbelul cu ramura de maslin in cioc sunt reprezentative pentru pace sunt simbolul sperantei, al pamantului nou, al inceputului.

Monedele de argint Arca lui Noe sunt armenești si celebreaza narațiunea biblică despre Arca lui Noe ce a fost aleasă ca motiv pentru aceste monede. Legenda spune ca Dumnezeu a pedepsit omenirea cu un potop din cauza păcatelor, cu excepția lui Noe și a familiei sale. Acesta îi spune lui Noe că va fi un potop și îi oferă instrucțiuni detaliate pentru construirea unei arci (o barcă mare) la bordul careia va lua in afara familiei sale si mai multe perechi din fiecare specie de animale. Dumnezeu mai târziu inundă întreaga planetă, dar Noe este salvat împreună cu familia sa și o mare parte din animalele lumii. Apele se vor retrage în cele din urmă, iar arca lui Noe va ajunge pe Muntele Ararat . 

Biblia - Facerea 8, 11:‘’Şi porumbelul s-a întors la el, spre seară, şi, iată, avea în ciocul său o ramură verde de măslin. Atunci a cunoscut Noe că s-a scurs apa de pe faţa pământului.“ - acesta fiind un nou inceput pentru omenire.

Aversul acestei monede prezintă stema armeană. Sub aceasta este inscrisa valoarea nominală a monedei în dramă armeană, finețea, greutatea și anul emiterii monedei, alături de simbolul monetăriei. Înregistrările "Republica Armenia" în limbile armeană și engleză, înconjoară ansamblul .

Reversul monedei ilustrează Arca lui Noe în centrul motivului. Porumbelul alb, cu o ramură de măslin în cioc, zboară spre arcă. Silueta muntelui Ararat cu un soare în ascensiune este prezentată în fundal. Inscripția este, de asemenea, numele monedei: "Arca lui Noe" în limbile armeană și engleză este scrisă în jurul motivului.

Avand in vedere tematica acestor monezi, fac ca ele sa fie nelipsite de la botez si puteti purta o vasta discutie despre simbolurile lor.